Mandag – torsdag: 8.30 - 17.00 | Fredag: 8.30 - 15.00
46 35 76 61
Roskilde Tandklinik class= Roskilde Tandklinik class=

Hvad er tandkødsbetændelse?

Oplever du ømhed, når du børster tænder? Så er årsagen muligvis tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelse er en betændelsestilstand, hvor bakterier angriber tandkødet. Tilstanden opstår, når bakteriebelægninger i tandkødsranden og mellem tænderne ikke fjernes regelmæssigt med tandbørstning og tandtråd.

Tegn på tandkødsbetændelse

De første synlige tegn på tandkødsbetændelse er rødt og hævet tandkød. I nogle tilfælde vil det begynde at bløde, når du børster tænder og bruger tandtråd. Dog er der ikke altid synlige symptomer på tandkødsbetændelse, og det er derfor altid vigtigt, at du med jævne mellemrum giver dine tænder et professionelt eftersyn hos en tandlæge eller tandplejer. Tandkødsbetændelse er heldigvis ikke farligt og forsvinder som regel efter små forbedringer i din mundhygiejne.

Hvem får tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er en relativt almindelig lidelse, som alle kan få. Med god og systematisk tandpleje kan man dog nemt forebygge betændelsestilstande. Ved siden af din egen tandbørstning, bør du få en regelmæssig tandrensning hos din tandlæge og tandplejer, som fjerner de hårde belægninger, du ikke selv kan fjerne med almindelig tandbørstning.

Tandkødsbetændelse – hvad gør jeg?

Hvis smerterne i dit tandkød ikke forsvinder efter et par dage med grundig tandbørstning og tandtråd, og du har mistanke om tandkødsbetændelse, er det vigtigt, at du kontakter en tandlæge.

Behandling af tandkødsbetændelse foregår ved, at tandlægen eller tandplejeren fjerner plak og tandsten ved en tandrensning. Det er vigtigt efterfølgende at forbedre din mundhygiejne, så betændelsestilstanden ikke udvikler sig. Ubehandlet og vedvarende tandkødsbetændelse kan nemlig i nogle tilfælde udvikle sig til paradentose. Ved paradentose har betændelsen bredt sig til de omkringliggende knogler og bindevævsfibre. Over tid nedbrydes de, og tandkødslommerne bliver så dybe, at tænderne ikke kan fæstne sig i tandkødet og derfor begynder at løsne sig.

Hos Roskilde Tandklinik sørger vi for regelmæssigt at undersøge, pleje og behandle dine tænder og dit tandkød, så dine tænder forbliver sunde og stærke. Læs mere om os og vores klinik her.

Har du spørgsmål til vores behandlinger, er du i tvivl om noget – eller har du brug for råd og vejledning, skal du endelig bare kontakte os.

Leder du efter noget bestemt?

om os
Roskilde Tandklinik drives af tandlæge-ægteparret Susanne Kleist og Claus Poulsen, der sammen med yderligere to tandplejere og 3 klinikassistenter arbejder ud fra den vision, at alle fortjener et smukt smil.
Læs mere
Akut tandlæge
Har du brug for en akut tandlægetid inden for vores normale åbningstider, ring da på 46 35 76 61, og så gør vi alt hvad der står i vores magt for, at skaffe dig en tid hurtigst muligt samme dag.
Læs mere
Kontakt
Vi tilbyder alle former for behandling, hvad enten der er tale om et rutinemæssigt tandeftersyn eller en større kosmetisk behandling. Har du brug for en tandlæge i Roskilde, har vi derfor kompentencer til at hjælpe.
Læs mere

Praktiske oplysninger

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde

46 35 76 61
46 37 07 84
info@roskildetandklinik.dk

Åbningstider

Mandag – torsdag:8.30 - 17.00
Fredag:8.30 - 15.00

Find os