Mandag – torsdag: 8.30 - 17.00 | Fredag: 8.30 - 15.00
46 35 76 61
Roskilde Tandklinik class= Roskilde Tandklinik class=

Har du rødt og hævet tandkød?

Dit tandkød er sundt, når det sidder stramt ind til tænderne og har en lyserød farve. Hvis dit tandkøb derimod er rødt eller nemt begynder at bløde efter en tandbørstning eller efter brug af tandtråd, kan der være noget galt med tandkødet.

Hvis dit tandkød er rødt, ømt og hævet, kan der være flere årsager til det. Hvis dit tandkød nemt begynder at bløde, og hvis det er ømt, kan du have tandkødsbetændelse.
Tandkødsbetændelse gør tandkødet følsomt, rødt og hævet. Man kan få tandkødsbetændelse i alle aldre. Hvis du har følsomt og rødt tandkød, er der sjældent grund til en egentlig behandling. Her handler det om at give dine tænder en grundig pleje, hvor du sørger for at børste tænderne grundigt, men skånsomt, minimum to gange om dagen og husker at bruge tandtråd eller gumsticks en gang dagligt. Tandkødsbetændelse er ikke farligt, og det forsvinder som oftest af sig selv med en god mundhygiejne. Men hvis dette ikke hjælper, og problemet fortsætter, er det en god idé at kontakte din tandlæge. Selvom tandkødsbetændelse ikke i sig selv er farligt, kan det nemlig føre til paradentose, hvis tænder og tandkød ikke får den nødvendige pleje. Det er vigtigt at betændelsen i tandkødet ikke får lov at udvikle sig og sprede sig til knogler og tænder, sådan som det gør ved paradentose.

Paradentose

Rødt og hævet tandkød kan nemlig også skyldes paradentose eller andre mere skadelige tandkødssygdomme. Paradentose kan være farligt for din munds sundhed, og det er ikke noget, som helbreder sig selv. Paradentose er meget vigtigt at behandle, da det kan give store skader og smerter, hvis du ikke får professionel hjælp til at bekæmpe det. Det er derfor vigtigt at holde øje med dit tandkøds tilstand, og om hvorvidt en grundig mundhygiejne tager ømheden og hævelsen på tandkødet. Det er vigtigt at behandle paradentose og andre tandkødssygdomme hurtigst muligt, så det kommer til at påvirke dit tandsæt så lidt som muligt.

Hvordan kan jeg selv forebygge tandkødssygdomme?

Der er meget, du selv kan gøre for at forebygge tandkødssygdomme og bevare dit tandkød sundt. Det vigtigste er først og fremmest at sørge for at holde dine tænder og dit tandkød rent med en grundig tandbørstning og brug af tandtråd eller gumsticks hver dag. Husk altid at komme godt omkring revner og de mere skjulte områder i munden. Det er nemlig her, bakterier ofte vil gemme sig og lave ravage. Sørg for at børste helt ned til kanten af tandkødet, hvor tanden sidder, og sørg for at tandbørsten kommer helt om til dine visdomstænder, hvis du har dem.

Det regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen er også vigtigt i forhold til at undgå problemer med tandkødet. Din tandlæge kan under et almindeligt tandeftersyn fjerne skidt og hårde belægninger på tænderne, som du ikke selv kan klare med tandbørsten. Det er bakterier og skidt, der kan skabe tandkødsbetændelse og andre tandkødssygdomme. Derfor er en grundig rengøring af munden alfa omega. Dette bliver vigtigere og vigtigere med alderen, da tænderne her har brug for mere pleje, jo ældre de bliver.

Herudover er det en rigtig god idé at undgå rygning, da rygere har større risiko for at udvikle paradentose og tandkødsbetændelse end ikke rygere.

Kontakt din lokale tandlæge

De fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt opleve, at deres tandkød begynder at bløde, og at det føles ømt og hævet. Det forsvinder ofte af sig selv, hvis du er opmærksom på at give en ekstra grundig pleje. Hvis du har ømt og hævet tandkød, som ikke umiddelbart forsvinder ved en mere grundig tandpleje, anbefaler vi hos Roskilde Tandklinik, at du får det undersøgt hos en tandlæge. Din tandlæge vil have den nødvendige viden og erfaring til at vurdere tilstanden af dit tandkød, og hvorvidt du har brug for at blive behandlet.

Tags: , ,

Leder du efter noget bestemt?

om os
Roskilde Tandklinik drives af tandlæge-ægteparret Susanne Kleist og Claus Poulsen, der sammen med yderligere to tandplejere og 3 klinikassistenter arbejder ud fra den vision, at alle fortjener et smukt smil.
Læs mere
Akut tandlæge
Har du brug for en akut tandlægetid inden for vores normale åbningstider, ring da på 46 35 76 61, og så gør vi alt hvad der står i vores magt for, at skaffe dig en tid hurtigst muligt samme dag.
Læs mere
Kontakt
Vi tilbyder alle former for behandling, hvad enten der er tale om et rutinemæssigt tandeftersyn eller en større kosmetisk behandling. Har du brug for en tandlæge i Roskilde, har vi derfor kompentencer til at hjælpe.
Læs mere

Praktiske oplysninger

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde

46 35 76 61
46 37 07 84
info@roskildetandklinik.dk

Åbningstider

Mandag – torsdag:8.30 - 17.00
Fredag:8.30 - 15.00

Find os