Mandag – torsdag: 8.30 - 17.00 | Fredag: 8.30 - 15.00
46 35 76 61
Roskilde Tandklinik class= Roskilde Tandklinik class=

Forebyggende tandpleje booster din mundhygiejne

Forebyggelse er bedre end behandling. Du har sikkert hørt ordene mange gange, og forhåbentligt efterlever du det også i forhold til din mundhygiejne. Forebyggelse er og bliver nemlig den bedste løsning, når det kommer til at opretholde en sund mundhygiejne og bevare sunde tænder. Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvordan du både selv og i samarbejde med din tandlæge kan opretholde en sund mundhygiejne ved forebyggende tandpleje.

Hvad er forebyggende tandpleje?

Forebyggende tandpleje kan tage et væld af forskellige former. Overordnet handler det dog om hver dag at gøre en aktiv indsats for at bevare et godt helbred samt en god mundhygiejne og herved undgå sygdomme og dyre, krævende behandlinger. Forebyggende tandpleje hjælper ikke kun mod mund- og tandsygdomme som caries, paradentose og syreskader. En række sygdomme, såsom lunge- og hjertekarsygdomme, forværres også af dårlig mundhygiejne. Der er derfor en lang række fordele at hente ved at fokusere på forebyggende tandpleje i dagligdagen.

En del af den forebyggende tandpleje kan du nemt selv stå for, men det er altid en god idé at alliere dig med en kompetent tandlæge, der kan udføre supplerende behandlinger og vejlede dig i, hvordan du passer bedst muligt på dine tænder.

Hvad kan jeg selv gøre?

For at forebygge udviklingen af blandt andet caries, syreskader og paradentose er det altafgørende, at du selv gør en aktiv indsats for at opretholde en sund mundhygiejne. En sund mundhygiejne kan opnås ved fokus på tandbørstning og regelmæssige tandlægebesøg. De fire bedste råd til at opnå en god mundhygiejne er:

  • Grundig tandbørstning to gange dagligt. Tag dig god tid og brug gerne to minutter på at komme hele tandsættet rundt.
  • Supplér altid tandbørstning med tandtråd.
  • Spis en afbalanceret kost og undgå for mange sukker- og syreholdige mad- og drikkevarer.
  • Brug en tandpasta med fluor – det er direkte med til at forebygge huller.

Hvad gør tandlægen?

Som supplement til dine egne forebyggende foranstaltninger er regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen alfa omega for at opretholde en god mundhygiejne og herved forebygge mund- og tandsygdomme.

Tandlægen tilbyder blandt andet tandrensninger, der fjerner såvel hårde belægninger såsom tandsten som bløde belægninger såsom plak og misfarvninger. En tandrensning gør tændernes overflade glat og ren og gør det nemmere selv at holde munden ren ved tandbørstning. Jo renere tænderne er, jo mindre er risikoen for, at tandsten og indgroet plak forårsager tandkødsbetændelse. Tandlægen kan ydermere lave en fluorbehandling, der anvendes for at forebygge og hæmme udviklingen af huller i tænderne.

Med en god mundhygiejne, regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge og sunde kostvaner kan du nemt bevare et sundt tandsæt hele livet og undgå paradentose og huller i tænderne. Netop derfor har vores tandlægeklinik i Roskilde specialiseret sig i forebyggende behandlinger, så du kan opnå det bedste resultat. Vi står altid klar til at yde kompetent rådgivning om forebyggende behandlinger og børsteteknik, og du er altid velkommen til at kontakte os.

Leder du efter noget bestemt?

om os
Roskilde Tandklinik drives af tandlæge-ægteparret Susanne Kleist og Claus Poulsen, der sammen med yderligere to tandplejere og 3 klinikassistenter arbejder ud fra den vision, at alle fortjener et smukt smil.
Læs mere
Akut tandlæge
Har du brug for en akut tandlægetid inden for vores normale åbningstider, ring da på 46 35 76 61, og så gør vi alt hvad der står i vores magt for, at skaffe dig en tid hurtigst muligt samme dag.
Læs mere
Kontakt
Vi tilbyder alle former for behandling, hvad enten der er tale om et rutinemæssigt tandeftersyn eller en større kosmetisk behandling. Har du brug for en tandlæge i Roskilde, har vi derfor kompentencer til at hjælpe.
Læs mere

Praktiske oplysninger

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde

46 35 76 61
46 37 07 84
info@roskildetandklinik.dk

Åbningstider

Mandag – torsdag:8.30 - 17.00
Fredag:8.30 - 15.00

Find os