Mandag – torsdag: 8.30 - 17.00 | Fredag: 8.30 - 15.00
46 35 76 61
Roskilde Tandklinik class= Roskilde Tandklinik class=

Få lysnet smilet med tandblegning

Vores tænder sladrer. Kaffe- og tedrikning samt rygning sætter tydelige præg på tænderne i form af misfarvninger. Er dine tænder også begyndt at blive misfarvede, mørke og gullige? Du er langt fra alene. De fleste mennesker oplever i løbet af livet, at tændernes farve ændres. Der er dog ingen grund til at frygte disse misfarvninger, da du nemt kan få dit smukke, hvide smil igen ved hjælp af en tandblegning. Læs med og lær, hvordan tandblegning kan hjælpe lige netop dig.

Hvorfor får man misfarvede tænder?

Der findes to kilder til misfarvning, da tænder enten kan misfarves udefra, altså eksternt, eller indefra via tandens nerve, altså internt. Eksterne misfarvning fremkommer som konsekvens af aflejringer på tandoverfladen fra farvestoffer i mad- og drikkevarer. Hovedskyldnerne er her som regel rødvin, kaffe, te, tobak og lakrids. Disse eksterne misfarvninger er som regel lettere at fjerne end interne misfarvninger. Interne misfarvninger er langt mere sjældne og skyldes påvirkninger af tanden i fostertilværelsen. Misfarvninger i tandens indre kan også opstå på grund af blødninger fra en død nerve.

Hvordan virker en tandblegning, og hvordan foregår den?

Dine tænders farve fremkommer af en optisk effekt, der skyldes lysets tilbagekastning fra dine tænder. Farven bestemmes altså af lysets brydning og den måde, hvorpå lyset tilbagekastes fra tandens overflade og dybere ned i tanden. En tandblegning virker derfor ved, at det påførte blegemiddel trænger ind i tanden og spalter farvekornene, så disse bliver mindre. Denne spaltning af farvekorn får tanden til at se lysere ud. Man går altså kemisk ind og påvirker de farvestoffer, der igennem årene har trængt igennem emaljen og forårsaget misfarvningen.

Minimale smerter og bivirkninger

Til mange patienters lettelse er der meget få til ingen smerter forbundet med tandblegning. Nogle patienter kan dog opleve, at tænderne er ekstra følsomme overfor kulde og varme i dagene umiddelbart efter behandlingen. En mulig effekt er ligeså, at tandkødet irriteres. Generne er dog forbigående og forekommer oftest kun i dagene lige efter behandlingen.

For et optimalt resultat anbefaler vi, at du konsulterer din praktiserende tandlæge. Vores tandlægeklinik i Roskilde vil meget gerne hjælpe dig med en tandblegning, og vi står altid klar til at hjælpe dig til det bedst mulige resultat. Du er velkommen til at kontakte os, såfremt du har spørgsmål eller ønsker at bestille tid til en tandblegning i dag.

Leder du efter noget bestemt?

om os
Roskilde Tandklinik drives af tandlæge-ægteparret Susanne Kleist og Claus Poulsen, der sammen med yderligere to tandplejere og 3 klinikassistenter arbejder ud fra den vision, at alle fortjener et smukt smil.
Læs mere
Akut tandlæge
Har du brug for en akut tandlægetid inden for vores normale åbningstider, ring da på 46 35 76 61, og så gør vi alt hvad der står i vores magt for, at skaffe dig en tid hurtigst muligt samme dag.
Læs mere
Kontakt
Vi tilbyder alle former for behandling, hvad enten der er tale om et rutinemæssigt tandeftersyn eller en større kosmetisk behandling. Har du brug for en tandlæge i Roskilde, har vi derfor kompentencer til at hjælpe.
Læs mere

Praktiske oplysninger

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde

46 35 76 61
46 37 07 84
info@roskildetandklinik.dk

Åbningstider

Mandag – torsdag:8.30 - 17.00
Fredag:8.30 - 15.00

Find os