Mandag – torsdag: 8.30 - 17.00 | Fredag: 8.30 - 15.00
46 35 76 61
Roskilde Tandklinik class= Roskilde Tandklinik class=

Smerter efter rodbehandling

Ved en rodbehandling fjernes det syge og betændte nervevæv fra tandens krone og rodkanaler, nervekanalerne desinficeres og rodkanalerne fyldes.

I dagene efter rodbehandlingen er det helt almindeligt at have lette og forbigående smerter i det område, indgrebet er lavet i. Mens bedøvelsen fra rodbehandlingen stadig virker, kan det derfor være en god ide at tage et par smertestillende piller. Fortsætter smerterne i mere end to dage efter rodbehandlingen eller oplever du, at de bliver værre, er det vigtigt, at du kontakter tandlægen.

Hvad er tandkødsbetændelse?

Oplever du ømhed, når du børster tænder? Så er årsagen muligvis tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelse er en betændelsestilstand, hvor bakterier angriber tandkødet. Tilstanden opstår, når bakteriebelægninger i tandkødsranden og mellem tænderne ikke fjernes regelmæssigt med tandbørstning og tandtråd.

Følsomme tandhalse – hvad er det?

Oplever du jagende og isnende smerter i dine tænder? Grunden til dette kan nemt være, at dine tandhalse er blevet blottede og som konsekvens heraf er ekstra følsomme. Følsomme og blottede tandhalse kan nemlig forårsage stærke og ubehagelige isninger i tænderne ved indtagelse af kolde eller varme drikke- og madvarer. Læs med nedenfor, hvor vi søger at gøre dig klogere på, hvad følsomme tandhalse er, hvordan de opstår, og hvordan du selv kan forebygge fremkomsten af dem.

Har du tandpine?

Smerter i tænder og mund kan opstå ud af det blå, og de er kroppens måde at fortælle dig, at der er noget galt. Det er derfor utrolig vigtigt, at du ikke blot ignorerer smerterne. Søg i stedet hjælp hos din tandlæge, så problemet ikke risikerer at udvikle sig. Læs med nedenfor, hvor vi opstiller en række grunde til akut tandpine samt guider til, hvordan du kan afhjælpe dem.

Forebyggende tandpleje booster din mundhygiejne

Forebyggelse er bedre end behandling. Du har sikkert hørt ordene mange gange, og forhåbentligt efterlever du det også i forhold til din mundhygiejne. Forebyggelse er og bliver nemlig den bedste løsning, når det kommer til at opretholde en sund mundhygiejne og bevare sunde tænder. Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvordan du både selv og i samarbejde med din tandlæge kan opretholde en sund mundhygiejne ved forebyggende tandpleje.

Sådan undgår du syreskader

Nye undersøgelser viser, at cirka hver sjette teenager har syreskader på tænderne – eller erosioner, som det hedder på fagsprog. For voksne ser vi tandlæger ligeså en stigende tendens til, at syreskader forekommer oftere og oftere. Vi vil nedenfor søge at gøre dig klogere på, hvordan syreskader opstår samt rådgive til, hvordan du kan forebygge sådanne skader.

Få lysnet smilet med tandblegning

Vores tænder sladrer. Kaffe- og tedrikning samt rygning sætter tydelige præg på tænderne i form af misfarvninger. Er dine tænder også begyndt at blive misfarvede, mørke og gullige? Du er langt fra alene. De fleste mennesker oplever i løbet af livet, at tændernes farve ændres. Der er dog ingen grund til at frygte disse misfarvninger, da du nemt kan få dit smukke, hvide smil igen ved hjælp af en tandblegning. Læs med og lær, hvordan tandblegning kan hjælpe lige netop dig.

Hvad kan jeg gøre ved dårlig ånde?

Dårlig ånde er en gene, som mange mennesker har, og det kan opstå af flere årsager. Det er ikke rart at få af vide, man har dårlige ånde, og det kan nemt gøre én tilbageholdende i den nære kontakt med andre mennesker. Dårlig ånde kan også have en negativ indvirkning på din munds generelle sundhed. Hvis du ikke selv umiddelbart kan bekæmpe det med en grundig, daglig tandpleje, kan det være en rigtig god idé at få professionel hjælp hos din tandlæge.

Derfor er fluor godt for tænderne

De fleste tandlæger snakker om, at fluorholdig tandpasta er vigtigt for den daglige tand- og mundpleje, og det er der en god grund til. Fluor har nemlig en stor betydning i forhold til huller i tænderne. Antallet af huller i tænderne faldt drastisk i forbindelse med opfindelsen af fluortandpastaen, og fluor er i dag en af de vigtigste grunde til, at vi i dag ikke længere får et gebis i konfirmationsgave.

Har du rødt og hævet tandkød?

Dit tandkød er sundt, når det sidder stramt ind til tænderne og har en lyserød farve. Hvis dit tandkøb derimod er rødt eller nemt begynder at bløde efter en tandbørstning eller efter brug af tandtråd, kan der være noget galt med tandkødet.

Hvis dit tandkød er rødt, ømt og hævet, kan der være flere årsager til det.

Leder du efter noget bestemt?

om os
Roskilde Tandklinik drives af tandlæge-ægteparret Susanne Kleist og Claus Poulsen, der sammen med yderligere to tandplejere og 3 klinikassistenter arbejder ud fra den vision, at alle fortjener et smukt smil.
Læs mere
Akut tandlæge
Har du brug for en akut tandlægetid inden for vores normale åbningstider, ring da på 46 35 76 61, og så gør vi alt hvad der står i vores magt for, at skaffe dig en tid hurtigst muligt samme dag.
Læs mere
Kontakt
Vi tilbyder alle former for behandling, hvad enten der er tale om et rutinemæssigt tandeftersyn eller en større kosmetisk behandling. Har du brug for en tandlæge i Roskilde, har vi derfor kompentencer til at hjælpe.
Læs mere

Praktiske oplysninger

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde

46 35 76 61
46 37 07 84
info@roskildetandklinik.dk

Åbningstider

Mandag – torsdag:8.30 - 17.00
Fredag:8.30 - 15.00

Find os